KOHAD TÄIS!
03.10.2013 Sushi valmistamine kodusel viisil
Kell 18:00 – 20:30
Tallinna Rahvaülikooli õppeköögis (Estonia pst 5A)
Kuuldes sõna sushi meenub paljudele inimestele toores kala. Tegelikult kuuluvad sushi toitude hulka erinevad veiniäädikaga maitsestatud riisist road, mille koostises vahel on toores kala, kuid mitte alati. Sushi ajalugu ulatub 7. sajandisse, kui valmistati kala kääritades Nare-zushit. Meie sushikoolituse käigus on osalejatel võimalik saada põhjalik ülevaade sushi ajaloost, toorainetest ning sushi valmistamise protsessist, alates riisi keetmisest kuni etiketini. Tutvume ka Jaapani toidukultuuri ning harjumustega.
2,5-tunnise koolituse käigus valmistame koos Sinuga riisi ja munarulli (atsuyaki tamago) ning sushidest õpime tegema: Futomaki (paksem sushi rull), Hosomaki (peenem sushi rull), Nigirisushi, Chirashisushi (dekoreeritud sushi). Kui sushi valmistamine selge, hellitame endi maitsemeeli vastvalminud hõrgutistega. Iga osaleja saab enda poolt valmistatud ning ülejääva sushi koju kaasa võtta. Kursus on ennekõike mõeldud sushihuvilistele, kes soovivad oma peret ja sõpru kodustes tingimustes omavalmistatud sushiga üllatada.
Koolituse hinnas sisalduvad eelpool nimetatud sushivalikud, Ume-shu (Jaapani ploomivein), Matcha-jäätis, Jaapani roheline tee, koolitusmaterjalid ja väike kingitus.
Sushit valmistab koos Sinuga Sachiko Vasser, sushist ja selle valmistamisest räägib Kertu Bramanis.
Kestus: 2,5 tundi (koolitus on ühekordne)
Maksumus: 55 EUR/inimene
NB! Koolitus toimub, kui registreerunud on vähemalt 12 osalejat. Maksimaalne ühel koolitusel osalevate inimeste arv on 16 inimest.