26.05.2016 Sushi valmistamine kodusel viisil
Kell 18:00 – 20:30
Tallinna Õpetajate Maja Vürtsituba (sissepääs Apteegi 6)
Kuuldes sõna sushi meenub paljudele inimestele toores kala. Tegelikult kuuluvad sushi toitude hulka erinevad veiniäädikaga maitsestatud riisist road, mille koostises vahel on toores kala, kuid mitte alati. Sushi ajalugu ulatub 7. sajandisse, kui valmistati kala kääritades Nare-zushit. Meie sushikoolituse käigus on osalejatel võimalik saada põhjalik ülevaade sushi ajaloost, toorainetest ning sushi valmistamise protsessist, alates riisi keetmisest kuni etiketini.Tutvume ka Jaapani toidukultuuri ning harjumustega.2,5-tunnise koolituse käigus valmistatakse koos riisi ja munarulli (atsuyaki tamago) ning sushidest õpitakse tegema: Futomaki (paksem sushi rull), Hosomaki (peenem sushi rull), Nigirisushi, Oshisushi (dekoreeritud sushi). Kui sushi valmistamine selge, hellitatakse endi maitsemeeli vastvalminud hõrgutistega.
Koolituse hinnas sisalduvad eelpool nimetatud sushivalikud, Ume-shu (Jaapani ploomivein), Matcha-jäätis, Jaapani roheline tee, ja väike kingitus.
Sushit valmistab koos osalejatega Sachiko Vasser, sushist ja selle valmistamisest räägib Kertu Bramanis.
Kestus: 2,5 tundi (koolitus on ühekordne)
Maksumus: 55 EUR/inimene
NB! Koolitus toimub, kui registreerunud on vähemalt 12 osalejat. Maksimaalne ühel koolitusel osalevate inimeste arv on 15 inimest.